Wanneer de klok weer terug wordt gezet, hebben we een extra uur erbij. We hebben Tied d’r bi’j e kregen. Wat is er mooier om dan een avondwandeling te maken met vrienden of familie.

Tijd

 In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober wordt de zomertijd ingewisseld voor de wintertijd. De klok wordt om 03:00 uur teruggezet naar 02:00 uur.

 Start

 De start zal plaatsvinden op zaterdag 29 oktober. Tussen 19:30 uur en 20:30 uur kunt u starten met de Kuier. De start is bij Kulturhus De Eendracht, Eendrachtsplein 1 in Giethoorn. U loopt tijdens de route in en om Giethoorn aan de hand van een routebeschrijving. Deze krijgt u bij de start.

Duur

De kuiertocht is ongeveer 7 kilometer lang. Tijdens de tocht krijgt u een kijkje achter de schermen op een aantal bijzondere Gieterse plekken. Voor een kopje koffie en een versnapering wordt onderweg gezorgd. Na 1,5 à 2 uur komt u terug bij Kulturhus De Eendracht. Daar is het mogelijk om onder het genot van een drankje met mede-wandelaars de route en de bezienswaardigheden nogmaals de revue te laten passeren.

Goed DoelAan de Tied ‘r bi-j Kuier is een bijzonder doel verbonden. De opbrengst komt dit jaar ten goede aan Stichting De Gieterse Koornmeule. Deze stichting spant zich in om de oude molen met grot te restaureren, zodat Giethoorn weer een functionerende korenmolen krijgt. Een ambitieus plan, waaraan u door deelname aan de wandeltocht bijdraagt!

De kosten van de organisatie worden gedragen door sponsoren en de Lionsclub. 

Bekijkt u vooral eens de webpagina van de stichting van de Gieterse Koornmeulen

Een evenement als deze kan niet zonder de hulp en medewerking van sponsoren. Hier vindt u alle sponsoren die de wandeling mede mogelijk hebben  gemaakt. 

Bij vragen kunt u contact met ons opnemen via de contact pagina.